top2
Ormtårta
rund form
ugnstemperatur 175 grader
gräddningstid 30 min

4 ägg
2 dl strösocker
4 dl bär eller 4 dl sylt
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
1 dl vetemjöl
6 dl vispgrädde
godis

Baka två tårtbottnar
Dela dem på mitten
Skär ut en rund bit

Dela varje kaka i två bottnar
Lägg önskad fyllning mellan bottnarna
Och lägg ihop dem som bilden visar -->
Garnera med vispgrädde och godis

Glutenfri Chokladpudding
Koka upp 6 dl mjölk och dra kastrullen av värmen.

Vispa samman en redning av 1 dl Maizena majsstärkelse,
1 dl kakaopulver och 3 dl mjölk.

Tillsätt kakaoredningen till den varma mjölken under omrörning.

Ställ tillbaka kastrullen och låt alltsammans tjockna
under fortsatt omrörning.
Vispa 2 äggulor med 1 dl socker och tillsätt detta.

Hetta upp smeten till nästan kokpunkten ännu en gång.

Häll upp och låt kallan.

Serveras kylskåpskall med till exempel vispad grädde.

Glutenfria Cornflakesflarn.
Smält 50g smör eller margarin i en kastrull.
Häll i 0,5 dl socker, 0,5 dl sirap och 0,75 dl glutenfri mjölmix.
Koka blandningen i någon minut under omrörning

Rör i 4 dl Cornflakes.

Klicka ut smeten på en plåt klädd med bakplåtspapper.

Bred ut klickarna något, smeten kommer att flyta ut
och blir jämnare om du hjälper till.

Grädda på mittfalsen i 225 grader varm ugn i 5 minuter.

Låt flarnen svalna lite innan du lossar dem med hjälp av en stekspade.

Låt dem kallna på galler och förvara dem i en burk med tätslutande lock.

Enkla Scones
(2 personer)
gräddningstid ca 10 minuter.

4,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
50 g margarin
2 dl mjölk

Gör så här:
Sätt ugnen på 250 grader
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål.
Finfördela margarinet i mjölblandningen med fingertopparna.
Tillsätt mjölken och arbeta raskt samman degen med träsked.
Dela degen i två delar.

Lägg delarna på plåten så att du med mjölad hand kan trycka ut
den till runda kakor, ca 1,5 cm tjocka.
Skåra varje kaka i fyra delar och nagga med en gaffel.
Grädda genast mitt i ugnen i ca 10 minuter.
Ät dem nygräddade.

Pizzabullar
(ca 25 st)
50 gram jäst
4 dl mjölk
2 msk olja
1 tsk socker
1 tsk salt
12 dl vetemjöl
oregano Blanda alla ingredienserna och låt jäsa i 30 minuter
Baka ut som kanelbullar och fyll med chilisås,
skinka ost och oregano.

Sätt i formar och ställ att jäsa i 30 minuter.
Sägnen på 225 grader

Pensla med ägg och ställ in i ugnen i ca 10 minuter.
Förskolan Moroten. 2014. Segeltorpsgatan 12, 216 23 Malmö. Tel. 040-13 99 66. - Design av Intendit Webbyrå